Cultural

Secțiunea culturală

Departamentul cultural este cel care dă culoare festivalului. Participând la activitățile din cadrul acestuia, care se axează pe latura artistică a ființei umane, vei putea să-ți descoperi noi talente și pasiuni, să le exersezi pe cele vechi sau doar să admiri oameni care fac ceea ce place. Departamentul cultural organizează evenimente precum seri de chitară în aer liber, proiecții de film, show-uri de teatru de improvizație, de slam poetry sau quizz night-uri  și workshop-uri care te vor învăța să faci tatuaje cu henna, caricaturi, lightpainting, canto sau fotografie.

Emeric Imre​

UBB Fest ți-l aduce pe cel mai iubit artist de către studenți, un nebun de alb ce capturează inimile tuturor.
Emeric Imre ne va încânta, duminică, 7 aprilie, de la ora 20:00, în Teatrul de vară din Campus Hașdeu pentru prima zi de activități din cadrul UBB Fest.

Vă invităm să iubiți cu milă și cu groază alături de cei dragi!

Scările Fericirii

Nu, nu te invităm la un maraton de urcat scările din Hașdeu, cel puțin nu pe departamentul cultural. Te invităm să dăm culoare Hașdeului. Vino cu noi în data de 8 aprilie de la ora 16:00 să dăm viață scărilor pe care urci zilnic. Și dacă nu o făceai până acum, o vei face, deoarece Scările Fericirii sună mai bine decât Strada Păstorului.

Portrete //ASUAD

Draw me like one of your French girls.

Știm și noi că uneori viața poate deveni mult prea serioasă. În momente de genul, cel mai bine e să lași arta să-și joace rolul și să îți arate o latură mai distractivă a ei. Cei de la ASUAD s-au gândit la asta și îți dau ocazia de a-ți întâlni varianta ta exagerată, prin magia caricaturilor. Te așteptăm în campusul Hașdeu, în 9 aprilie, între orele 18:00 și 20:00.

Canto // Workshop

Ești o persoană căreia îi place să cânte în fața oglinzii? Sau vrei să înveți cum să reușești să cânți
ca o vedetă, sau măcar pe aproape ca una? Atunci avem soluția pentru asta. OSUBB împreună cu
Asociația Studenților Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”  îți oferă în data de 10 aprilie, de la ora 16:00,  un workshop de canto prin care să îți dezvolți vocea și să afli secretele din spatele unor studenți cu voce. Pentru a te înscrie, apasă aici

Quiz Night // Game of Thrones

„Winter is coming”. Nu te speria și nu ne lua la modul serios, căci sezonul estival este actorul principal al scenei calendaristice din acest moment. Dacă, în schimb, ai prins ideea, atunci sigur ești pasionat de Game of Thrones, serialul care a înnebunit o întreagă lume într-un timp atât de scurt. UBBFest îți oferă șansa de a-ți evalua cunoștințele față de lumea magică construită în jurul tărâmului Westeros, printr-un Quiznight de excepție. “The man who fears losing has already lost.”  Ne vedem de la ora 20:00 în 

Workshop fotografie

Unul dintre cele mai practicate hobby-uri de către adolescenți este fotografia. Cel mai simplu pas pe
care îl poți face este să-ți cumperi un aparat de fotografiat, dar dupa aceea lucrurile se complică… Dacă ai pasiunea dar îți lipsește practica, te invităm la workshop-ul de fotografie de pe 11 aprilie la ora 18:00, în Complexul Hașdeu.

Pentru a te înscrie, apasă aici

Seară de teatru //Rondul de Noapte​

Revenim anul acesta cu o nouă seară de teatru, avându-i invitaţi pe cei de la Rondul de Noapte. Cine sunt ei? Sunt o companie de teatru independentă, recent înfiinţată, care dorește să ajungă o comunitate de artiști cât mai variaţi, având ca public ţintă tineri, elevi, studenţi și artiști din toate domeniile. Atât ei, cât și noi, vă așteptăm, în 11 aprilie, ora 20:00,  în cadrul Teatrului de Vară din Hașdeu să ne bucurăm de o seară magnifică.

Workshop de Chitară

Ai vrut să cânți o serenadă cuiva, dar ai făcut chitarele sa plângă? Nu-i nimic, alături de Molo poți învața cum să cânți la chitara și să-ți impresionezi prietenii fie ca ești în Vamă sau în jurul unui foc de tabără.

Te așteptăm în 12 aprilie, de la ora 18:00 la Cantina Hașdeu! Pentru a te înscrie apasă aici

Seară de chitară cu TacTic

Vrei să scapi de stresul facultății și să asculți niște muzică bună? Simți că se aproprie vara și vrei să trăiești numai vibe-uri bune? Hai cu noi alături de cei de la TacTic la o chităreala pe cinste în 12 aprilie la ora 20:30 in teatrul de vară din Complexul Hașdeu.

      

Improshow // Improbabilii

Cu toții încercăm să improvizăm din când în când, fie în fața părințiilor, fie la diferite teste, etc. Dacă te credeai As în arta improvizației, așteaptă să îi vezi pe cei de la Improbabilii. Veseli, spontani, talentați și pregătiți pentru orice provocare, Improbabilii ne pregătesc un improshow pe 13 aprilie în Teatrul de vară din Campusul Hașdeu, la ora 20:00. Haideți să fim spontani împreună!

Poezia într-un fel cum nu l-ai mai văzut //POETHREE

Cam astfel s-ar defini Poethree, o trupă de spoken words din Cluj-Napoca, care transformă orice poezie într-un adevărat spectacol. Înființată în 2014,  fără vreo scenă pe care să își exprime talentul înflăcărat, cei patru membri ai trupei, Paul, Ionuț, Tudor, și Tina, promovează comunitatea de spoken words din oraș și exprimarea liberă a fiecărui individ, de aceea ei îndeamnă ca în timpul poeziilor oamenii să bată din palme, să pocnească din degete sau să transmită un strigăt. Ei vor fi prezenți în Teatrul de Vară din Hașdeu în data de 13 aprilie să îi facă pe studenți să aplaude, să râdă, și să transmită energia lor pe toată durata spectacolului.

În cazul în care vreți să trageți cu ochiul la un strop din emoția transmisă de ei, vă invităm să accesați următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=fT2vrfxFWO0

Poethree pe Facebook: https://www.facebook.com/poethreero/

Tatuaje cu Henna

Primăvara a sosit și ne bucurăm din ce în ce mai mult de soarele de afară. Haine mai puține, grade mai multe, este momentul perfect pentru cel mai bun accesoriu de sezon: tatuajele cu henna. Cum lucrurile frumoase durează puțin timp, te invităm să-ți faci tatuaje temporare cu henna în cantina din Complexul Hașdeu,pe 14 aprilie la ora 16:00. Let’s be Zen! Pentru a te înscrie, apasă aici

Lightpainting // Workshop

Vrei sa inveti sa pictezi cu lumina? Iesi din tiparele fotografiei conventionale si vino la workshopul de lightpainting din data de 14 aprilie, de la ora 17:30, in Cantina Hasdeu. Tot ce trebuie sa aduci cu tine este entuziasmul si curiozitatea! 🙂
Pentru a te înscrie, apasă aici